Äntligen har det börjat kaklas nere i källaren och idag kom elektrikern från VB hit så elkablarna som vi grävde fram kunde flyttas till rätt plats.

Vi har försökt fokusera på hallen nu eftersom vi inte kan fixa iordning gillestugan innan byggarna är klara med sitt. Igår var i och köpte panelskivor, så smidigt att sätta upp hela skivor målade och klara, men en liten miss var att de skulle ligga inne i rumstemperatur i sju dagar. Så blir att vänta på det. Men vi har i alla fall rivit en av väggarna i hallen så det inte längre blir hall efter hall efter hall.Senaste veckan har varit ganska kaos så har inte hunnit skriva, tidigare i veckan var sotaren här och skulle provtrycka och kontrollera våra skorstenpipor, det var framförallt den öppna spisen i källaren vi ville kolla upp. Kaminen i vardagsrummet var vi rätt säkra den var okej. Men tyvärr visade det sig att pipan från vardagsrummet läckte mer än gränsvärdet sen när det var dags för den i källaren blev det helt katastrofala värden, den läckte så mycket att det inte ens gick att få upp trycket för att provtrycka. Så nu måste piporna glidspacklas, en kostnad på mellan 1000-2000 kr metern. Inte så kul.

Men det positiva är att golvet i vardagsrummet är lagt och tapeterna är uppe. Vi har även flyttat hit nu och sov första natten i huset natten som var.

Så nu är det bara försöka få ordning i kaoset. Köket här är ju bara en bråkdel så stort som det gamla och vi ska inte byta kök här än på några månader. Men längtar redan.I helgen hoppas jag att det kommer upp lite tapeter i vardagsrummet och att ekparketten blir inlagd, skulle vara skönt att ett rum blev klart eftersom vi ska flytta in till nästa helg. Har lite panik över det. Själv jobbar jag 6-18 hela helgen men som tur är kommer svärmor och hjälper till.

Får se om vi får någon hjälp att bära ut den gamla kaminen också, nu i veckan kommer de från Eldabutiken för att hjälpa oss med att köpa ny kamin.